Amit a könnyűszerkezetes gyorsházakról tudnia kell!

könnyűszerkezetes ház
Miért válasszon könnyűszerkezetes házat?
2020-10-07
készház
Könnyűszerkezetes ház építése? Válasszon minket!
2020-12-04
könnyűszerkezetes házak

A könnyűszerkezetes ház építés kivitelezésének folyamata szinte minden tekintetben eltér a hagyományos téglaházak felépítésétől. A könnyűszerkezetes házak esetében az előre meghatározott tervrajz mentén választhatja ki az építtető a jövendőbeli házát. A kisebb gyorsházak, a nagy garázzsal és a praktikus terasszal megtoldott típusokon keresztül több tervrajz közül is válogathat a megbízó. Azt, hogy végül melyik gyorsház kivitelezésre esik a választása, azt már az egyéni ízlésünk és a betölteni kívánt funkciók fogják eldönteni számunkra.

Mielőtt még azonban a konkrét könnyűszerkezetes ház típusokról kezdenénk el beszélni, inkább beszéljünk általánosságban ezekről a háztípusokról, ugyanis mint minden, ezek a készházak is rendelkeznek előnyökkel és hátrányokkal is egyaránt. Ha az előnyök jelentős többségben is vannak, beszéljük át egyesével a könnyűszerkezetes készház alapvető és legfontosabb tulajdonságait.

A könnyűszerkezet előnyei és hátrányai. Először is jelentős és befolyásoló tényezők lehet a könnyűszerkezetes ház árak. Bármilyen tárgyról vagy tevékenységről is beszéljünk, amely anyagi költségekkel fog járni, a legfontosabb szempont, hogy milyen készház árak biztosítása mellett fog felépülni. Már ebből az okból is sokkal előnyösebb választás a könnyűszerkezetes a hagyományos téglához képest, ugyanis a tervrajzok elkészítésétől a kulcsrakész állapot átadás folyamatáig a könnyűszerkezetes sokkal kedvezőbb gyorsház árakon kivitelezhető a hagyományos téglaházakhoz képest. Már csak ezeket a szempontokat figyelembe véve jelentős pénzösszeg takarítható meg az építkezés folyamán, amely egy fiatal pár számára nagyon fontos előny.

Továbbá a tervezés és a kivitelezés folyamata sokkal gyorsabb és dinamikusabb tempóban megy végbe, ugyanis a kiválasztott tervrajz mentén a házfalakat a teljes szerkezettel együttvéve külön gyártják le a szakemberek a gyártó műhelyek területén. Kamionok segítségével már ezeket a kész elemeket szállítják a helyszínre és akár már fél nap alatt összeszerelik, ezután az elkészült házat átnyújtják a tulajdonos részére.

Valamint nem utolsó szempont a költséghatékony fűtés sem! A könnyűszerkezetes és kulcsrakész házak sokkal minőségibb és előnyösebb hőszigetelő képességekkel rendelkeznek a téglaépületekhez képest, ezért a téli fűtési időszak során jelentős összeget takaríthat meg. Új ház építése folyamán ez a legfontosabb előny. Gyakorlatilag a ház összes eleme a legkorszerűbb alapanyagokból tevődik össze és a legmodernebb fűtési rendszerrel van biztosítva.

Majd pedig azt sem érdemes elfelejteni, hogy nagyon tartós és időtálló szerkezetekről beszélünk. A könnyűszerkezetes házak alapanyaga hosztoldott, szárított faanyag, amely a minőséggel párhuzamosan a tartósságáról is népszerű, ugyanis nem csavarodik, nem vetemedik, nem dobja el eredeti formáját. Ez a faanyag olyan felületi kezelésben részesül, amelynek köszönhetően hosszú évtizedek után sem veszíti el eredeti minőségét.

A készházak hátránya esetében csak a kész állapotot tekinthetjük hátránynak. A megrendelés folyamán maga előtt látja a típustervrajzokat és ezek közül választhatja ki jövendőbeli otthonát. Itt nem létezik olyan nagy alkotói és egyéni szabadság, mint egy hagyományos téglaépület építése során. Ha sikerült kiválasztani, a házfalak a teljes szerkezettel együttvéve már kész állapotban érkeznek a helyszínre és ott akár már fél napon belül össze is szerelik Önnek. Ez az építkezési fajta sokak számára ennek ellenére pozitív, ugyanis kevesebb utána járással, felesleges stresszel és idegeskedéssel együtt megy végbe.

A tervezés és építés folyamata következik a kiválasztás után. Létezik egy olyan típus, amely soha nem fog kimenni a divatból, és ez nem más, mint a faház. Rengetegen lakóháznak is választják, de a legtöbb esetben kis hétvégi házként, nyaralóként alkalmazzák. A faházak rendelkeznek valami egészen romantikus, meghitt és megnyugtató környezettel, amely minden ember számára nyertessé teszi ezt a háztípust. A hangulattal párhuzamosan, azonban a kedvező ára és a gyors kivitelezése is emellett a típus mellett szól.

Ha eddig hallott mástól negatív véleményeket a faházakkal kapcsolatban, ne hallgasson ezekre, és bízzon saját megítélőképességében. Hiszen a faházak igenis tartósan kivitelezett épületek. Megbízhatóak, és meseszép házként funkcionálnak. Megfelelő családi házaknak vagy kisebb méretű hétvégi házak formájának is. A könnyűszerkezetes kivitelezésnek köszönhetően a helyszínen történő összeszerelése nagyon gyorsan és költséghatékony áron kivitelezhető.

Ha Ön is könnyűszerkezetes ház építésben gondolkozik, nem fogja megbánni. Egy gyönyörű új háza lesz, amelyet kevesebb anyagi költségből lesz képes megoldani, ugyanakkor hosszú távon az új ház tulajdonságainak köszönhetően jelentős kiadást takaríthat meg a fűtés költségen is. A könnyűszerkezetes házak egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek Magyarországon is, cégünket keresheti bármikor bizalommal ha könnyűszerkezet mellett döntött!