Mitől más a készház ára, mint a klasszikus építésű házaké?

készházak, készház árak
Könnyűszerkezetes ház, készház kedvező árakon!
2017-08-29
készház, könnyűszerkezetes ház
Készházak egyszerű építése
2017-08-29
készházak, készház árak
Könnyűszerkezetes ház, készház kedvező árakon!
2017-08-29
készház, könnyűszerkezetes ház
Készházak egyszerű építése
2017-08-29
készházak

Úgy döntött, hogy megvalósítja nagy álmát és családi házba költözik?

Mindenképpen érdemes átgondolni, hogy egy már befejezett házat vásárol, vagy pedig építkezésbe fog. Ha utóbbi mellett dönt, akkor azt kell eldöntenie, hogy készházat vagy hagyományos házat építettet.

Könnyűszerkezetes építési módról beszélünk, ha hagyományos faházat, vagy korszerűbb előre gyártott szerkezetű acél- vagy favázas könnyűszerkezetes készházat építettünk. Készház ár

Az alábbi szempontok sorra vételével segítünk Önnek, hogy könnyebben döntésre juthasson.

  • A könnyűszerkezetes házaknál az építési folyamat egyszerűbb és gyorsabb, hiszen az építkezés helyszínén csak paneleket kell összeszerelni, ezzel szemben a téglaházaknál figyelembe kell venni a száradási időket, ami megnöveli az építési időt. A téglaház építése ideális esetben minimum fél év, a készház akár 3-4 hónap alatt is kulcsrakész állapotú lehet.
  • A készház építőanyagai újrahasznosíthatóak és környezetbarát technológiával készülnek, a téglaház bontás utáni törmeléke nehezebben hasznosítható újra. Ráadásul az építés során a téglaháznál sokkal több építési hulladék keletkezik, melynek elszállítása is tetemesebb költséget jelenthet. Ezzel szemben a készházaknál ez a költség minimálisra csökkenthető.
  • A készházak építése nincs évszakhoz kötve, ellenben a hagyományos ház építésénél alkalmazkodni kell az időjáráshoz.
  • Amennyiben szükséges, akkor a könnyűszerkezetes ház könnyen átalakítható, ugyanakkor a téglaépítésű ház átalakítása viszonylag sok munkával, és jóval nagyobb költséggel jár.
  • A rövid kivitelezési idő miatt az árkockázat sokkal kisebb, főleg, ha a kivitelezési szerződésben pontos összegek vannak lefektetve.
  • A könnyűszerkezetes házaknál a falszerkezet vékonyabb, mint a téglaházak esetében, így nagyobb hasznos tér keletkezik.
  • A készházak könnyen felfűthetőek, de hőtartóképességük kisebb. Megfelelő hőszigeteléssel energiatakarékosan üzemeltethető. Nyáron megfelelő klíma érhető el jól megválasztott árnyékolástechnikával és átszellőztetéssel.
  • Bekerülési költsége általában kisebb, mint a hagyományos házaké, hiszen az építési munkaórák száma jóval kisebb, mint a másik típusnál.
  • A szállítási költségen is sokat tud spórolni, hiszen a készház elemeit egyszerre szállítják a helyszínre, ezzel szemben a hagyományos házaknál minden építőanyagot külön-külön kell odavitetni.Ennek ellenére a készházak ára minőségi kivitelezés esetén csaknem eléri a hagyományos építésű házak árát.
  • A készházak nagy előnye, hogy nem tartalmaznak allergén anyagokat, a falakban lévő kőzet- vagy üveggyapot pedig nem jut be a lakótérbe. Ráadásul mivel a könnyűszerkezetes házak száraz technológiával épülnek, ezért biztosan nem marad nedvesség a falakban, így biztosan nem fog penészedni a fala és hőhidak sem alakulhatnak ki.

Készház ára

A készház élettartamát és értékállóságát a jó karbantartás mellett még a kivitelező szakértelme is nagyban befolyásolhatja. Ha számít a profizmus, akkor készíttesse velünk könnyűszerkezetes házát, és akkor biztosan elégedett lesz hosszú évekig a lakóházával. Cégünk kiváló referenciákkal és megfelelő szakembergárdával rendelkezik, így biztosan minőségi lesz a végeredmény