Meddig tart egy könnyűszerkezetes ház, készház építése?

A praktikus otthon: készházak kulcsrakészen
2017-07-13
készházak
A könnyűszerkezetes házak és készházak előnyei!
2020-09-17
könnyűszerkezetes házak, készházak, gyorsházak

Meddig tart egy könnyűszerkezetes ház építése, készház építése?

A nyugati országokban már teret hódító könnyűszerkezetes házak, Magyarországon is egyre kedveltebbek. Igaz, még csak a 10%-ot közelítik meg a felépült házak piacán, de a trendek folyamatos fejlődést mutatnak. A könnyűszerkezetes kész házakkal szembeni idegenkedés is kezd elmúlni az emberek fejéből. Egyre több információ kerül nyilvánosságra a készházak építési technológiájáról, a már készházban lakók gyakorlati tapasztalatairól, így az emberek már elfogadják, hogy a gyorsházak is vannak olyan jók, mint a téglából épült házak.

Meddig tart egy készház, gyorsház építése?

A könnyűszerkezetes házak legfőbb előnye, hogy sokkal gyorsabban elkészül, mint egy hagyományos ház. Az építési módszer az, hogy az előre legyártott házfalakat a helyszínre szállítják kamionnal és ott szerelik össze, majd a födém és a tetőszerkezet is rákerül egy nap leforgása alatt a szakemberek hozzáértő, és gyors munkája során.

Szenzációhajhász szalagcímként mondhatnánk, hogy egy könnyűszerkezetes ház, készház 3 nap alatt elkészül. Persze, ez így ebben a formában nem igaz.

A konkrét készház összerakása az előre gyártott elemekből viszont tényleg nem tart tovább 3 napnál, mégpedig úgy, hogy már a tető is rákerül. Azonban ezt még sok munka és munkanap előzi meg.

A tervezés, ha standard típusokból választunk, természetesen lerövidül. Van egy előre megtervezett ház és azt csak a mi igényeinkre és telkünkre kell szabni.

Ha teljesen egyedi házat szeretnénk terveztetni, akkor viszont tovább tart a tervezési időszak, mert nem csak az alaprajzot kell megtervezni, hanem a technológiát is hozzá kell egyeztetni.

A könnyűszerkezetes házaknak is van alapja, amit a tervezési fázis után, még az elemek kiszállítása előtt meg kell valósítani.

Ugyanúgy, mint a hagyományos téglaházaknál, előbb ki kell ásni, majd beönteni a ház alapját. Ennek kell egy bizonyos idő, hogy megszilárduljon és a süllyedési időt is ki kell várni.

Attól is függ, hogy mennyi ideig tart egy gyorsház építése, hogy milyen munkafázisú könnyűszerkezetes házat nevezünk készháznak. Ugyanis egy készház készülhet kulcsrakész állapotúra, de csak szerkezetkészre is. Attól még az is készház.

A szerkezetre kész gyorsházaknak is vannak változatai, attól függően, hogy mennyire legyen kész. Csak a falak, tető és a külső burkolatok, vagy a gépészeti feladatok is készen legyenek a készház átadására. A kulcsrakész gyorsházak, már valóban kulcsra készek.

Azonnal be lehet költözni. A külső és belső burkolatok, a gépészeti megoldások, a vizesblokkok, de még a beépített konyha, gardrób is benne lehet a kivitelezésben.

Tehát egy könnyűszerkezetű készház építése, mindennel együtt átlagosan 3-6 hónapot vesz igénybe. Ezért nevezik ezeket a készházakat gyorsházaknak.

De nem csak a gyors kivitelezésük miatt egyre népszerűbbek ezek a könnyűszerkezetes készházak, hanem energiatakarékosság szempontjából is sokkal kifizetődőbbek. Egy könnyűszerkezetes ház akár 60%-kal energiatakarékosabb is lehet, mint egy hagyományos ház.

Kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, így a fűtési szezon nem terheli meg a családi kasszát. Ha pedig a készház napelemekkel készül, akkor még energiatermelővé is válik.

A könnyűszerkezetes ház árak tekintetében az ár-érték arányuk is kedvezőbben alakul, mint egy hagyományos háznak. A készház árak és gyorsház árak mindig kedvezőbbek mint a tégla építésű házak árai.

Hívjon minket és kérjen ajánlatot könnyűszerkezetes ház építés!

+ 36 30 951 8201

 + 36 70 380 626