Könnyűszerkezetes házak, amik kiállják az idő és a funkcionalitás próbáját

készház árak, készházak
Készház árak – és amit kap cserében
2017-07-14
készházak, készház árak
Könnyűszerkezetes ház, készház kedvező árakon!
2017-08-29
készház árak, készházak
Készház árak – és amit kap cserében
2017-07-14
készházak, készház árak
Könnyűszerkezetes ház, készház kedvező árakon!
2017-08-29
könnyűszerkezetes házak, gyorsházak

Mene, Mene, Tekel. Ufarszin!

Megszámláltatott, megmérettetett, könnyűnek találtatott.

(Dániel 5:24-25)

Az Ószövetségi történetben Isten elítélte Belsazár, babilóniai király rossz döntéseit. A palotájának a falára írta fel – talán a saját kezével – ezeket a dörgedelmes szavakat, melyeknek üzenete hamar valósággá is vált. A rossz döntéseket hozó király még a feddés éjjelén elvesztette életét és birodalmát is. Elbukott a megmérettetésen, könnyűnek találtatott, szembe kellett néznie a pusztulással.

Szomorú történet ez. Talán valahol kegyetlennek is tűnik, főleg a mai szemünkkel, de mégis igazságos. Ahogyan Istennél, úgy a hétköznapi életben is minden a mérlegre kerül, ennek pedig sokszor drámai következményei lehetnek. Egyik napról a másikra eltűnik a Föld színéről, mintha elfújta volna a szél, vagy mintha a Föld nyelte volna el.

Sokan talán valami ilyesmitől tarthatnak, amikor ellenérzéssel viseltetnek az iránt, hogy könnyűszerkezetes házat vásároljanak. Félnek, hogy könnyűnek találtatnak, ezért elpusztulnak. Pedig a könnyűszerkezetes házak éppen olyan jók, mint a többi ház.

A könnyűszerkezetes házak ugyanúgy kiállják az idő és a funkcionalitás próbáit, mint a hozzájuk hasonló, csak éppen téglából, kőből, betonból készült társaik.

A három kismalac meséje a mai könnyűszerkezetes házakra már biztosan nem lenne igaz, hiszen az ordas farkas már nem tudná csak úgy elfújni ezeket a házakat: a könnyűszerkezetes házba ugyanúgy nem tudna bejutni, akár a téglaházas kismalac házába.

A könnyűszerkezetes házaknak tehát számtalan előnye van a többi házhoz képest. Mi több, a könnyűszerkezetes házak a legtöbb dologban sokkal, de sokkal jobbak a többi háznál. A teljesség igénye nélkül, lássunk néhány előnyt ezek közül.

– Hosszútávon költségkímélőbb. A könnyűszerkezetes ház építése anyagi szempontból gazdaságosabb lehet egy téglaháznál. Az ár tervezhetőbb, a munkafolyamat során nem merülnek fel váratlan kiadások.

– Gyorsan felépül. A könnyűszerkezetes házak bámulatosan gyorsan felépülnek. Mire elkezdenénk hozzákészülni az építkezéshez, már kész is.

– Könnyen tervezhető, megnézhető. A könnyűszerkezetes ház egészen biztosan pontosan úgy fog kinézni, ahogyan megálmodtuk, ahogyan a makett vagy a referencia épület kinéz.

– Sokkal kevesebb zaj és por a helyszínen. A könnyűszerkezetes házak nagyrészt előre legyártott alapanyagból készültek, így – a magunk és a szomszédjaink nagy örömére – kevesebb kellemetlenséggel jár a felépítésük.

Láthatjuk tehát, hogy teljesen felesleges minden aggodalmunk a könnyűszerkezetes házakkal kapcsolatban. Bátran építtethetünk tehát könnyűszerkezetes házat, hiszen biztosan ki fogja állni az idő és a funkcionalitás próbáját, és ugyanannyira meg fog felelni az elvárásoknak, mintha egy tégla vagy egy kőházat építtetnénk. Ezen felül számtalan olyan előnnyel is rendelkezik, mely kétségtelenül a könnyűszerkezetes házak javára billenti el a mérleg nyelvét. A könnyűszerkezetes ház tehát megmérettetett, de mégsem találtatott könnyűnek.

Jegyezd meg jól: ma szürke szók ezek,
De élni fognak, hogyha én nem élek
S lesznek, ha nem leszek.
(Karinthy Frigyes: Méné, tekel…)